Saftiga chokladmuffins med chokladbitar

  • 2,5-2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 msk kakaopulver av bästa kvalitet
  • 2 dl socker
  • 2 dl mini-chokladflis, plus 0,5 dl för topping
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl plus 2 tsk vegetabilisk olja
  • 1 ägg
  • 1 tesked vanilj extrakt
  • Utrustning som behövs: 12 muffinsformar

 

Ett tips !

Använd gärna en glasskopa för att fördela smeten i muffinsformarna.

Gör så här:

1) Förvärm ugnen till 200 grader.

2) Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kakao, socker och 2 dl mini-chokladflis.

3) Blanda alla flytande ingredienser i en annan skål och blanda sedan i de torra ingredienserna, var försiktig så att de inte övermixas. Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. Strö sedan över de resterande 0,5 dl mini-chokladflis på toppen av varje muffin. Baka i 20 minuter eller tills bakstickan är helt fri från smet.

4) Låt muffinsarna svalna på plåten i 10 minuter och lägg dem sedan på ett ugnsgaller och fortsätt att kyla dem där.