Äppelmuffins med kanel

ca 12 stycken
125 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 små äpplen
1 ½ msk råsocker
1 ½ tsk mald kanel

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen smeten under omrörning. Tillsätt mjölken.
4. Kärna ur äpplena och skär i tunna skivor. Vänd dem i råsocker och kanel.
5. Placera muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Häll halva mängden smet i formarna, ställ ner äppelskivor och fördela resterande smet i formarna. Pudra över lite råsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–18 minuter. Använd provsticka för att kontrollera att de är färdiga.